X

Στα χέρια του Πούτιν το “μαύρο κουτί” του Σουχόι (Βίντεο)

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε ομάδα Βρετανών ειδικών για να αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το μαχητικό καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16.

Ant1news

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες καταρρίφθηκε στις 24 Νοεμβρίου το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος από τουρκικά F-16 στη μεθόριο Συρίας-Τουρκίας αναμένεται να ρίξει το «μαύρο κουτί» του Su-24.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, παρέδωσε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, το «μαύρο κουτί» του Σουχόι, το οποίο εντοπίστηκε στα συντρίμμια και μεταφέρθηκε στη Μόσχα.

Εμφανώς ικανοποιημένος, ο Ρώσος πρόεδρος το περιεργάστηκε και διαμήνυσε πως θα ανοιχτεί παρουσία ξένων εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να «λάμψει η αλήθεια».

Ο Πούτιν κάλεσε "βρετανούς εμπειρογνώμονες" για να συμμετάσχουν στην ανάλυση των στοιχείων του μαύρου κουτιού ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, προσθέτοντας οτι το αίτημά του διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν παρόμοιες προσεγγίσεις για την επικινδυνότητα του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στην περιοχή, συζήτησαν "την θεσμοθέτηση συνεργασίας στο επίπεδο διαφόρων κυβερνητικών δομών".

Το Κρεμλίνο δεν διευκρινίζει εάν πρόκειται για τη βελτίωση της στρατιωτικής τους συνεργασίας στο πλαίσιο της εμπλοκής τους στη Συρία ή για συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

 

Ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει «πισώπλατη μαχαιριά» την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16, ενώ η Άγκυρα υποστηρίζει ότι το Su-24 παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο και καταρρίφθηκε αφού πρώτα οι πιλότοι είχαν δεχθεί επανειλημμένες προειδοποιήσεις.

 

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε την Τετάρτη ότι αναπτύσσει νέες αεροπορικές βάσεις στο έδαφος της Συρίας, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.