X

Γιατί ο Πούτιν κρατά ακίνητο το δεξί του χέρι όταν περπατά; - Τι λένε οι ειδικοί

Νευρολόγοι προσπαθούν να εξηγήσουν το παράξενο περπάτημα του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας. Τι είναι το «βάδισμα του πιστολέρο» που είναι η επικρατέστερη θεωρία.

Ant1news

Στο ερώτημα γιατί ο Πούτιν περπατάει έχοντας ακίνητο το δεξί του χέρι προσπαθεί να απαντήσει η ιατρική επιθεώρηση "British Medical Journal".

Κορυφαίοι επιστήμονες δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις με την επικρατέστερη άποψη να υποστηρίζει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έχει μονίμως κατεβασμένο και ακούνητο το δεξί του χέρι επειδή έχει υιοθετήσει το λεγόμενο βάδισμα του πιστολέρο το οποίο απέκτησε κατά την εκπαίδευσή του στην KGB.

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να κρατήσει το χέρι του όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τσέπη με το πιστόλι το οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποια έκτακτη περίπτωση.

Υπάρχουν και άλλοι υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι που περπατούν με τον ίδιο τρόπο, όπως ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η έρευνα για το δεξί χέρι του Πούτιν ξεκίνησε όταν ο Μπαστιάν Μπλόεμ, νευρολόγος στο Πανεπιστήμιο του Νέιμεχεν στην Ολλανδία, κλήθηκε από έναν συνάδελφό του να εξετάσει ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο ο Πούτιν περπατά κουνώντας μόνο το αριστερό χέρι. Μια πιθανή εξήγηση για τον ίδιο θα ήταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος κρατά το δεξί χέρι ακίνητο επειδή πονά στον ώμο. Κι όμως, πολυάριθμα άλλα βίντεο στο YouTube αποδείκνυαν ότι το δεξί του χέρι παραμένει ακούνητο όταν περπατάει εδώ και χρόνια, κατά συνέπεια δεν οφείλεται σε πόνο. Για τον ίδιο λόγο αποκλείστηκε ως αιτία και η νόσος του Πάρκινσον, αφού τα συμπτώματα της ασθένειας τείνουν να επιδεινώνονται με τον καιρό και όχι να μένουν σταθερά. Επιπλέον, άλλα βίντεο του Πούτιν μαρτυρούν ότι βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση. Η εξήγηση ήρθε όταν οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της KGB σύμφωνα με το οποίο «οι πράκτορες της υπηρεσίας, όταν περπατούν, δεν θα πρέπει να κουνούν το δεξί χέρι, αλλά να το κρατούν κοντά στη θήκη παραμένοντας έτοιμοι να τραβήξουν πιστόλι», όπως επισημαίνει ο καθηγητής Μπαστιάν Μπλόεμ.