X

Οι “Γκρίζοι Λύκοι” έριξαν το ρωσικό Airbus;

Την τουρκική τρομοκρατική οργάνωση «βλέπουν» πίσω από την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Ant1news

Του Αχιλλέα Πατσούκα

Νέα διάσταση στην πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στη Χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου, με την έκρηξη στο ρωσικό Airbus-321 και ως αποτέλεσμα είχε και οι 224 επιβαίνοντες του να βρουν τραγικό θάνατο, δίνει σήμερα η εφημερίδα “Κομμερσάντ”.

Όπως υποστηρίζει, η τρομοκρατική επίθεση στο μοιραίο Airbus-321 είναι πολύ πιθανόν να είναι έργο της τουρκικής εξτρεμιστικής οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι”.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας που επικαλείται πηγές στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, σημειώνει πως εκτός από την Τουρκία, οι “Γκρίζοι Λύκοι” δρουν και σε άλλες αραβικές χώρες, όπως για παράδειγμα η Αίγυπτος.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει πως οι “Γκρίζοι Λύκοι” επί σειρά ετών τροφοδοτούσαν με όπλα τους Τσετσένους τρομοκράτες, ενώ πρόσφατα ανέλαβαν και την ευθύνη για τη δολοφονία του ενός εκ των δύο Ρώσων πιλότων του μαχητικού SU-24 που κατερρίφθη από τουρκικό F-16 στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας στις 24 Νοεμβρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, πρόσφατα, βουλευτές της Κρατικής Δούμας με αίτημα τους προς το Γενικό Εισαγγελέα έχουν ζητήσει οι “Γκρίζοι Λύκοι” να ενταχθούν στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Για την ιστορία, μέχρι σήμερα όλες οι πληροφορίες για το τι τελικά οδήγησε το μοιραίο Airbus-321 στο να εκραγεί πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά, έχουν χαρακτήρα φημών και όχι στοιχείων καθώς μέχρι και σήμερα οι αιγυπτιακές αρχές που έχουν και την ευθύνη των ερευνών, επιμένουν πως δεν έχουν βρει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει πως η έκρηξη ήταν έργο τρομοκρατών.