X

FlyDubai: Η τελευταία συνομιλία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου (ηχητικό)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες το ηχητικό ντοκουμέντο. Από την Λεμεσό καταγόταν ο 38χρονος πιλότος.

Ant1news

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που σύμφωνα με το Russia Today, καταγράφει συνομιλία του Κύπριου πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου, λίγο πριν την συντριβή που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Την πληροφορία πως ο πιλότος ήταν κυπριακής καταγωγής επιβεβαίωσε στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ρωσία Αχιλλέα Πατσούκα ανώτατη κυπριακή διπλωματική πηγή από τη Μόσχα. Ωστόσο, λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκαν τόσο από το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στο Ντουμπάι, όσο και ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρέσβη, ο Άριστος Σωκράτους είχε καταγωγή από τη Λεμεσό και ήταν 38 χρονών. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία, Γιώργος Κασουλίδης, στο ΚΥΠΕ.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ο Σωκράτους ήταν ο πιλότος του Boeing 737-800 που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας και συνετρίβη, περίπου στις 02:30 ώρα Κύπρου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Ροστόφ επί του Ντον.

Ήταν μέλος 8μελούς πληρώματος του αεροπλάνου. Το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των επιβαινόντων και του πληρώματος. Όλοι σκοτώθηκαν κατά το δυστύχημα, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά.