X

Ρωσία: Νέο βίντεο από τη συντριβή του Boeing

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ρωσία μετά την αεροπορική τραγωδία αλλά και η Κύπρος, τόπος καταγωγής του πιλότου Αρίστου Σωκράτους.

Ant1news

Nέο βίντεο που έχει καταγραφεί από κάμερα του αεροδρομίου του Ροστόφ επί του Ντον δείχνει τη συντριβή του Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai με αποτέλεσμα τον θάνατο και των 62 επιβαινόντων του αεροσκάφους.

Η αεροπορική τραγωδία  σημειώθηκε το Σάββατο, στις 02.42 ώρα Ελλάδος.

Το BOEING 737 της Flydubai που είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι με προορισμό το Ροστόφ επί του Ντον, με 55 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος συνετρίβη κατά τη δεύτερη απόπειρα του να προσγειωθεί.

Όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος –ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά- βρήκαν ακαριαίο θάνατο ενω τα αίτια της συντριβής ερευνώνται.

Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες ένα ηχητικό ντοκουμέντο που σύμφωνα με το Russia Today, καταγράφει συνομιλία του Κύπριου πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου, λίγο πριν την συντριβή.

Η Ρωσία έχει βυθιστεί στο πένθος ενώ από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η τραγωδία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τη λύπη του προς τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ διέταξε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία οικονομικής αποζημίωσης τους. 

Στο πένθος έχει βυθιστεί και η Κύπρος, απ΄ όπου καταγόταν και ο 38χρονος πιλότος Αρίστος Σωκράτους.

Όπως έγινε γνωστό, εργαζόταν επι χρόνια στη κυπριακή εταιρεία «Helios» και μετά το τραγικό ατύχημα του 2005 που οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρείας μετακόμισε στο Ντουμπάι.

Ο άτυχος πιλότος έγινε κυβερνήτης Boeing τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ το πάθος του ήταν οι αγώνες ταχύτητας με ειδικά διαμορφωμένες μοτοσικλέτες κατασκευασμένες για συγκεκριμένες πίστες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άριστος Σωκράτους είχε ενημερώσει την Flydubai ότι στο τέλος Μαρτίου θα αποχωρούσε από την εταιρεία καθώς είχε εξασφαλίσει εργασία στην Ryanair που έχει βάση στη Κύπρο και έτσι θα επέστρεφε στη μεγαλόνησο.

 

Σοβαρές ζημιές στα μαύρα κουτιά

Τα “μαύρα κουτιά” του αεροσκάφους, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ η αποκωδικοποίησή τους θα απαιτήσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερου του μηνός, σύμφωνα με τη ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, η έρευνα για τον εντοπισμό των αιτιών που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα θα διεξαχθεί υπό την ευθύνη των ρωσικών αρχών, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τις ΗΠΑ, όπου κατασκευάστηκε το αεροσκάφος, αλλά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου είναι η έδρα της Flydubai.

Νωρίτερα σήμερα, η αεροπορική εταιρία Flydubai δήλωσε ότι δεν έχει προχωρήσει σε ακύρωση ή καθυστέρηση πτήσεων, μετά το αεροπορικό δυστύχημα. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της θα επαναληφθούν αμέσως μόλις το αναφερόμενο αεροδρόμιο, λειτουργήσει κανονικά.

Η Flydubai ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι συνεργάζεται στενά με τις ρωσικές αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν το χθεσινό αεροπορικό δυστύχημα, ενώ έκανε έκκληση να σταματήσουν οι εικασίες σχετικά με την αεροπορική τραγωδία.

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρία εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στις ρωσικές αρχές, αλλά και στην ικανότητά τους να διαχειριστούν αποτελεσματικά την ομαλή πραγματοποίηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ροστόφ επί του Ντον.