X

Τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου πριν την συντριβή του Boeing στη Ρωσία

Το ρωσικό κανάλι Rossiya-1 περιγράφει τις τελευταίες στιγμές λίγο πριν το μοιραίο αεροσκάφος συντριβεί, επικαλούμενο ηχητικό ντοκουμέντο.

Ant1news

Τα δραματικά δευτερόλεπτα λίγο πριν την συντριβή του μοιραίου Boeing 737 της FlyDubai στη Ρωσία και τα τελευταία λόγια του Κύπριου πιλότου έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό κανάλι Rossiya-1.

Στο ηχογραφημένο υλικό, όπως υποστηρίζει το ρωσικό κανάλι ότι έχει στην κατοχή του, ακούγεται ο Κύπριος πιλότος Αρίστος Σωκράτους να μιλά με τον συγκυβερνήτη του, αλλά και να απευθύνεται στους επιβάτες.

«Μην ανησυχείς», ακούγεται να λέει επανειλημμένα ο πιλότος, πριν ακουστεί λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να λέει «Μην το κάνεις αυτό!». Η τελευταία φράση του που έχει καταγραφεί είναι «Σήκωσέ το», σύμφωνα το Rossiya-1.

Στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα πριν το αεροσκάφους συντριβεί, το μόνο που ακούγεται είναι «σπαρακτικές κραυγές», σύμφωνα με την πηγή του ρωσικού καναλιού.

Εμπειρογνώμονες που προσκλήθηκαν στο στούντιο του ρωσικού καναλιού  εκτίμησαν -ακούγοντας το υλικό- πως η τραγωδία οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και όχι στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, καθώς μετά την απενεργοποίηση του αυτόματου πιλότου πιθανότατα ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ένα πτερύγιο της ουράς, «αποκλείοντας» κατ' αυτό τον τρόπο τον έλεγχο του αεροσκάφους από τον πίνακα ελέγχου.