X

Μόσχα καλεί ΗΠΑ για κοινούς βομβαρδισμούς στη Συρία

Η Ρωσία προτείνει να ξεκινήσουν από τις 25 Μαΐου με στόχο το Μέτωπο Αλ Νόσρα και όσους αντάρτες δεν σέβονται την εκεχειρία...

Ant1news

Η Μόσχα πρότεινε στην Ουάσινγκτον και στον υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμό να ξεκινήσουν από τις 25 Μαΐου κοινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, με στόχο το Μέτωπο Αλ Νόσρα και όσους αντάρτες δεν σέβονται την εκεχειρία.

Μάλιστα, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου τόνισε ότι η Μόσχα πρότεινε οι επιδρομές να θέτουν στο στόχαστρο τις οχηματοπομπές που μεταφέρουν όπλα, μεταξύ των οποίων και όσες εισέρχονται σε συριακό έδαφος από την Τουρκία.

Ο Σόιγκου σημείωσε μάλιστα ότι η πρόταση αυτή έχει συζητηθεί με τη συριακή κυβέρνηση, καθώς και με αμερικανούς αξιωματικούς στο Αμάν.

Ο ρώσος υπουργός δήλωσε ακόμα ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να πλήττει μονομερώς τους αντάρτες που δεν σέβονται την εκεχειρία.

Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν αλλάξει τη στάση τους όσον αφορά τον μη συντονισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεών τους στη Συρία με τη Ρωσία, απάντησε στο πρακτορείο Sputnik ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Μάθιου Άλεν.

"Δεν συνεργαζόμστε, ούτε συντονίζουμε τις επιχειρήσεις μας με τους Ρώσους. Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός (Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ), οι ρωσικές επιχειρήσεις στηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ (του προέδρου της Συρίας), κάτι που είναι σαν να ρίχνεις λάδι στη φωτιά. Παραμένουμε επικεντρωμένοι αποκλειστικά στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους", είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.