X

“Βουτιά” θανάτου για πυροσβεστικό αεροσκάφος

Συμμετείχε σε αεροπυρόσβεση σε δασώδη περιοχή της Σιβηρίας. Τουλάχιστον 8 οι νεκροί.

Ant1news


Τραγωδία στη Σιβηρία. Τουλάχιστον οκτώ είναι οι νεκροί από την πτώση ρωσικού αεροσκάφους που συμμετείχε σε επιχείρηση αεροπυρόσβεσης την Παρασκευή, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία. 

Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν το μεταφορικό αεροσκάφος τύπου IL-76 τις πρωινές Κυριακής ώρες της Κυριακής στη ρωσική περιοχή Ιρκούτσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων.

Την ανακοίνωση συνόδευε μία φωτογραφία που έδειχνε τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε σε πυκνή δασώδη περιοχή. Από τη σφοδρή πρόσκρουση στο έδαφος παρέμειναν συμπαγή μόνον το ουραίο πτέρωμα κι ένα μικρό τμήμα της ατράκτου. 

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι στην περιοχή της πτώσης εντοπίστηκαν, ήδη, έξι πτώματα, ενώ εκτιμάται ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 10 άτομα. 

Η αποστολή έρευνας και διάσωσης στην περιοχή συνεχίζεται, με την ανάπτυξη χερσαίων τμημάτων, αλλά κι εναέριων μέσων. 

Η Ρωσία έχει βρεθεί στο επίκεντρο διεθνής κριτικής για το χαμηλό επίπεδο εναέριας ασφάλειας, ενώ οι πτώσεις αεροσκαφών αποτελούν συχνό φαινόμενο. 

Το αεροσκάφος IL-76 είναι πολλαπλών αποστολών, ενώ χρησιμοποιήθηκε από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις για τη διεξαγωγή αποστολών στη Συρία.