X

Από τα χέρια του Πούτιν πήρε το ρωσικό διαβατήριο ο Στίβεν Σιγκάλ

Και επισήμως Ρώσος είναι πλέον ο σταρ του Χόλιγουντ, που ζητούσε εδώ και καιρό να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα.

Ant1news

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, παρέδωσε σήμερα ένα ρωσικό διαβατήριο στον Αμερικανό ηθοποιό, Στίβεν Σιγκάλ, λέγοντας ότι ελπίζει να συμβολίσει τη σταδιακή βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον.

Στην τελετή, όπου ο Σιγκάλ υπέγραψε το νέο διαβατήριό του, παρόντος του Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης είπε: «Θέλω να σας συγχαρώ και να εκφράσω την ελπίδα να είναι αυτή άλλη μία χειρονομία, έστω και μικρή, μια ένδειξη της σταδιακής εξομάλυνσης των σχέσεων των χωρών μας».

Ο Σιγκάλ, ο πατέρας του οποίου ήταν γιος Ρωσοεβραίων μεταναστών, ζητούσε εδώ και καιρό να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα, κάτι που έγινε στις 3 Νοεμβρίου.

 

 

 

Προσωπικός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν

Σε συνέντευξη του πριν από μερικά χρόνια, ο Αμερικανός ηθοποιός είχε χαρακτηρίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως «έναν από τους σπουδαιότερους εν ζωή ηγέτες στον κόσμο», τονίζοντας μάλιστα πως τον θεωρεί “αδερφό” του.

Είχε επικριθεί για την δημόσια τοποθέτησή του υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ο ίδιος, πάντως, είχε επισκεφθεί τη Σεβαστούπολη και είχε διαμηνύσει στο πλήθος ότι θεωρεί τον εαυτό του Ρώσο.

 

Ο Στίβεν Σιγκάλ δεν είναι ο πρώτος ηθοποιός που έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα. Το 2013 ο Γάλλος Ζεράρ Ντεπαρντιέ έγινε Ρώσος υπήκοος, προκειμένου να αποφύγει την υψηλή φορολογία στην πατρίδα του.