X

Ποιος είναι ο Ρώσος πρέσβης που δολοφονήθηκε στην Άγκυρα

Διπλωμάτης καριέρας ο Αντρέι Καρλοφ που έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστου, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ant1news

Διπλωμάτης καριέρας με πολυετή θητεία σε διάφορους θώκους στο Διπλωματικό Σώμα της πρώην ΕΣΣΔ και τις τελευταίες δεκαετίες της Ρωσίας.

Αυτός ήταν ο 62χρονος πρέσβης Αντρέι Καρλοφ, ο οποίος πυροβολήθηκε απο 32χρονο Τούρκο αστυνομικό, ο οποίος ανήκε στις τάξεις των ΜΑΤ της τουρκικής αστυνομίας κι υπηρετούσε στην Άγκυρα. 

Ο άτυχος διπλωμάτης έχασε την ζωή του σε δολοφονική επίθεση κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα, με την στιγμή της επίθεσης να καταγράφεται μάλιστα σε βίντεο-ντουκουμέντο.

Ο Αντρέι Καρλοφ γεννήθηκε το 1954 στη Μόσχα. Το 1976 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας και την ίδια χρονιά εισήλθε στο Διπλωματικό Σώμα. 

 

Υπηρέτησε σε πολλές θέσεις του Υπουργείο Εξωτερικών της πρώην ΕΣΣΔ και της Ρωσίας. Εκτός από πρέσβης σε διάφορες χώρες, υπηρέτησε στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

 Τον Ιούλιο του 2013 επέδωσε τα διαπιστευτήρια τους ως πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ρωσικής πρεσβείας στην Τουρκία, ο δολοφονηθείς διπλωμάτης "αδιαφορούσε" για τα μέτρα ασφαλείας, αναφέροντας ειδικότερα ότι δεν έμπαινε σε τεθωρακισμένο αυτοκίνητο ούτε ήθελε να φρουρείται απο σωματοφύλακες.