X

Εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Τουπόλεφ

Οι ρωσικές αρχές ευελπιστούν πως η εξέτασή τους θα ρίξει φως στα αίτια της πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Ant1news

Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει και το δεύτερο μαύρο κουτί, τον καταγραφέα των συνομιλιών του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη τα ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς όμως να έχουν κατορθώσει ακόμη να το ανασύρουν από τη θάλασσα, ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος στο πρακτορείο RIA Novosti.

Το ένα μαύρο κουτί βρέθηκε νωρίτερα σε βάθος 17 μέτρων και σε απόσταση 1.600 μέτρων από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στο Σότσι και έχει μεταφερθεί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στη Μόσχα, προκειμένου να το εξετάσουν οι ειδικοί.

«Η τοποθεσία του δεύτερου μαύρου κουτιού έχει καθοριστεί, αλλά δεν έχει ακόμη ανασυρθεί από την θάλασσα», δήλωσε o αξιωματούχος στο ρωσικό πρακτορείο.

Οι ρωσικές αρχές αποκλείουν προς το παρόν την τρομοκρατική ενέργεια. Ο Υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ σημείωσε ότι θα ήταν πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του Τουπόλεφ. «Μπορώ μόνο να πω αυτό που ανέφερα και χθες και όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι, όπως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας: η τρομοκρατική ενέργεια δεν θεωρείται βασική θεωρία για τη συντριβή του αεροπλάνου», τόνισε.

 

Οι υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πιθανότερη την εκδοχή να μπήκε κάποιο αντικείμενο στον κινητήρα, να παρουσίασε το αεροσκάφος τεχνική βλάβη, να υπέστη απώλεια ισχύος λόγω κακής ποιότητας καυσίμων ή να επρόκειτο για λάθος του πιλότου.

 

Ανάμεσα στους 84 επιβαίνοντες και το οκταμελές πλήρωμα του αεροπλάνου, το οποίο συνετρίβη δύο λεπτά και 44 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από το Σότσι, βρίσκονταν 64 μέλη της Χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία.