X

Επιβεβαίωση του ant1news: στην Μόσχα την Μεγάλη Εβδομάδα ο Ρεξ Τίλερσον

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί τη Ρωσία από τις 11 έως και τις 12 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ant1news


Την πρώτη του επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα θα πραγματοποιήσει τη Μεγάλη Βδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον. Πριν λίγη ώρα το ρωσικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε την είδηση που είχε μεταδώσει ο Ant1news, σύμφωνα με την οποία ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί τη Ρωσία από τις 11 έως και τις 12 Απριλίου.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Αχιλλέας Πατσούκας, στη συνάντηση που θα έχει ο Ρέξ Τίλερσον με το Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, θα συζητήσουν το ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, το συριακό, την κατάσταση στο Αφγανιστάν και στην Ουκρανία καθώς και το ζήτημα ελέγχου των εξοπλισμών. Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ η Ρωσία θα θέσει στην αμερικανική πλευρά μια σειρά ευαίσθητων ζητημάτων για αυτή, όπως είναι η σύλληψη Ρώσων πολιτών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σε τρίτες χώρες κ.α. Αν και δεν ανακοινώθηκε πως ο Ρεξ Τιλέρσον θα έχει συνάντηση με το Βλαντίμιρ Πούτιν, αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 είναι σχεδόν σίγουρο.

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη Μόσχα αποκτάει επιπλέον βαρύτητα ύστερα από τις δραματικές εξελίξεις στη Συρία με το βομβαρδισμό με χημικά όπλα, αλλά και εξαιτίας του πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αγία Πετρούπολη.