X

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ – Τίλερσον

Τι συζήτησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας – ΗΠΑ δύο 24ώρα μετά την αμερικανική επέμβαση στην Συρία, που προκάλεσε μεταξύ τους διπλωματική διαμάχη.

Ant1news

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγη ώρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό ομόλογο του Ρεξ Τίλερσον, δυο εικοσιτετράωρα ύστερα από την αμερικανική πυραυλική επίθεση στην Συρία.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Μόσχα, σε αυτήν, ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως από την αμερικανική επίθεση αυτοί οι οποίοι θα ευνοηθούν θα είναι μόνο οι τρομοκράτες, καθώς η επίθεση εναντίον μιας χώρας, της οποίας η κυβέρνηση μάχεται κατά της τρομοκρατίας βοηθάει τη δράση των τελευταίων(τρομοκρατών) και δημιουργεί επιπλέον απειλές για την τοπική(συριακή) και διεθνή ασφάλεια.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε πως οι αναφορές για χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση της Συρίας, είναι ψευδείς.

Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί μια ενδελεχής και επαγγελματική έρευνα για τη χημική επίθεση. Λαβρόφ και Τίλερσον θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το συριακό ζήτημα την ερχόμενη Μεγάλη Βδομάδα στη Μόσχα.