X

Μόσχα: μάλλον σκοτώσαμε τον αρχηγό του ISIS

Την πληροφορία ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός και άλλα ηγετικά μέλη του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους έχει και εξετάζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ant1news

Την πληροφορία ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός του ISIS εξετάζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ο αρχηγός του ISIS φέρεται να σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν αεροσκάφη της Ρωσίας στη Συρία.

Η επίθεση των μαχητικών έγινε λίγο έξω από τη Ράκα της Συρίας, προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία, στις 28 Μαΐου. Ο στόχος των αεροσκαφών ήταν το σημείο όπου βρίσκονταν ηγετικά στελέχη του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Εκεί, είχαν συναντηθεί για να σχεδιάσουν την έξοδο των μαχητών τους από τη Ράκα, μέσω του νότιου διαδρόμου της.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που διασταυρώνονται από πολλαπλές πηγές, ο αρχηγός του ISIS, Ιμπραήμ Αμπού –Μπακρ αλ Μπαγδάντι (Ibrahim Abu-Bakr al-Baghdadi) που βρισκόταν εκεί, σκοτώθηκε», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μεταξύ των άλλων ηγετικών μελών της οργάνωσης που σκοτώθηκαν ήταν ο επικεφαλής της περιοχής της Ράκας και ο επικεφαλής της ασφάλειας του ISIS, συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

Επιπλέον, η Μόσχα έδωσε τις σχετικές πληροφορίες για τον τόπο και το χρόνο της επίθεσης στους Αμερικανούς «συμμάχους» της, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την ώρα που αρκετά και διάφορα Μέσα αναφέρουν ότι έχει σκοτωθεί ο αρχηγός του ISIS, το Πεντάγωνο, ο στρατός του Ιράκ και ο στρατός της Συρίας  δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Η τελευταία πληροφορία για το θάνατο του επικεφαλής του ISIS είχε έρθει στις αρχές Ιουνίου και έκανε λόγο για τη Ράκα, όμως έκτοτε δεν υπάρχει άλλη επίσημη διαβεβαίωση, πέραν της σημερινής από τη Μόσχα.