X

Το “Ισλαμικό Κράτος” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στη Ρωσία

Μαχητής του ISIS ήταν ο μανιακός που μαχαίρωσε οκτώ περαστικούς στην πόλη Σουργκούτ. Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικούς.

Ant1news

Η τζιχαντιστική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Σουργκούτ της Ρωσίας, όπου ένας μανιακός τραυμάτισε οκτώ ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Την ευθύνη για την επίθεση μετέδωσε το πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στον ISIS.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 11:20 (τοπική ώρα) σε πολυσύχναστο δρόμο της ρωσικής πόλης. Τον δράστη πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο άνδρας ήταν ένας 23χρονος κάτοικος της περιοχής. Οι Aρχές εξετάζουν την πιθανότητα να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε δηλώσει νωρίτερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών Σβετλάνα Πετρένκο. Μάλιστα, η τοπική Αστυνομία εκτιμούσε πως το επεισόδιο δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία. «Η εκδοχή σύμφωνα με την οποία η επίθεση ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια δεν είναι η βασική υπόθεση» που ερευνούν οι αρχές, μετέδωσε πριν από λίγες ώρες το πρακτορείο Interfax.

 

Η επίθεση έχει πολλά κοινά στοιχεία με την χθεσινή επίθεση με μαχαίρι στο Τουρκού της Φινλανδίας, όπου ένας 18χρονος Μαροκινός μαχαίρωσε οκτώ ανθρώπους.