X

Ρωσία: η στιγμή που ο μαχαιροβγάλτης πέφτει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού (βίντεο)

Ερασιτεχνικό βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει καρέ-καρέ την καταδίωξη του μανιακού που μαχαίρωσε περαστικούς στην πόλη Σουργκούτ.

Ant1news

19χρονος από τον βόρειο Καύκασο ήταν ο ένοπλος που μαχαίρωσε περαστικούς στην πόλη Σουργκούτ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του δράστη και προσπαθούν να καθορίσουν το κίνητρό του. Το Σάββατο οι Αρχές είχαν ανακοινώσει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντιμετώπιζε ο νεαρός ψυχιατρικά προβλήματα και ότι η υπόθεση δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα o ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, χαρακτηρίζοντας τον δράστη “στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους”, με ανακοίνωση στο προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών, το “πρακτορείο” Amaq.

Δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από τη Μόσχα για αυτήν την ανάληψη ευθύνης. Ο διευθυντής της Επιτροπής Ερευνών Αλεξάντρ Μπαστρίκιν είπε ότι η υπόθεση ανατέθηκε στην κεντρική υπηρεσία της Μόσχας.

Στον ιστότοπο της ρωσικής εφημερίδας Izvestia δημοσιεύεται βίντεο-ντοκουμέντο από την καταδίωξη του ενόπλου από αστυνομικό, στο οποίο καταγράφεται η στιγμή που ο ένοπλος πέφτει νεκρός.