X

Η Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας (φωτο)

Υπογραφή μνημονίου Ελλάδας – Ρωσίας για την  συνεργασία των δυο χωρών στους τομείς της λογοτεχνίας, της μετάφρασης και εκδοτικής παραγωγής.

Ant1news

Του Αχιλλέα Πατσούκα

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λυδίας Κονιόρδου, ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της 30ης Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Μόσχα.

Με τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία στο επίκεντρο η Ελλάδα συμμετέχει και φέτος στην 30ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας με το Ελληνικό Περίπτερο και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ελληνικό ίδρυμα Πολιτισμού με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην εναρκτήρια ομιλία της η κύρια Κονιόρδου αναφέρθηκε στους κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς της Ελλάδας και της Ρωσίας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Ελληνικό Περίπτερο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού το οποίο για δεύτερη συνεχόμενη φορά εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου.

Η παρουσία της κυρίας Κονιόρδου ολοκληρώθηκε με την υπογραφή Μνημονίου με τον Μιχάηλ Σεσλαβίνσκι, προϊστάμενο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ για τη συνεργασία ων δυο χωρών στους τομείς της λογοτεχνίας, της μετάφρασης και εκδοτικής παραγωγής.

 

Στα αξιοσημείωτα της παρουσίας της υπουργού ήταν η ξενάγηση της και στο περίπτερο της Λευκορωσίας.

 

Εκεί η κυρία Κονιόρδου είχε την ευκαιρία να τυπώσει με τον παραδοσιακό τρόπο του 16ου αιώνα. 

 

Λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση της υπουργού,  το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Δημήτρης Ιτούδης και η σύζυγος τους Μαρία Εμμανουηλίδου. 

Ευχάριστη εντύπωση προκάλεσε στους εκπροσώπους του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού πως ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν άριστα ενημερωμένος για όλες τις νέες εκδόσεις της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.