X

Πολύνεκρη τραγωδία: τουριστικό λεωφορείο παρασύρθηκε από τρένο (βίντεο)

Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε πάνω στις ράγες και ορισμένοι επιβάτες προσπαθούσαν αγωνιωδώς να το μετακινήσουν πριν περάσει η αμαξοστοιχία.

Ant1news

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από επιβατική αμαξοστοιχία στην επαρχία Βλαντίμιρ, βορειοανατολικά της Μόσχας. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε ο διευθυντής υπηρεσιών υγείας της επαρχίας, Αλεξάντρ Κιριούχιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS. Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε και η ρωσική Επιτροπή Έρευνας, η οποία επεσήμανε ότι έχει αρχίσει να εξετάζει τα αίτια του δυστυχήματος που σημειώθηκε 110 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Tο λεωφορείο υπέστη βλάβη την ώρα που διέσχιζε σιδηροδρομική διάβαση, αν και είχε ανάψει ο κόκκινος φωτεινός σηματοδότης. Ορισμένοι από τους επιβάτες του λεωφορείου κατέβηκαν εσπευσμένα και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μετακινήσουν το όχημα πριν περάσει το τρένο.

Η αμαξοστοιχία, που προερχόταν από την Αγία Πετρούπολη και κατευθυνόταν προς το Νίζνι-Νοβγκορόντ, εμβόλισε το λεωφορείο στις 03:29 (τοπική ώρα) τα ξημερώματα. «Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των επιβαινόντων στο τραίνο», ανακοίνωσαν οι ρωσικές Αρχές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν διευκρίνισε ότι οι δύο οδηγοί του λεωφορείου, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε, ήταν πολίτες της χώρας.