X

Πανικός στη Μόσχα – εκκενώνονται κτίρια

Εκκενώθηκε το διάσημο θέατρο Μπολσόι κι ένα μεγάλο πολυκατάστημα στην Κόκκινη Πλατεία, μετά από απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βομβών.

Ant1news

Εκκενώθηκε το διάσημο θέατρο Μπολσόι στην Μόσχα μετά από σειρά απειλητικών τηλεφωνημάτων για βόμβες σε κτίρια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εκκενώθηκαν ακόμη το πολυκατάστημα GUM και το ξενοδοχείο Metropol στην Κόκκινη Πλατεία.

Ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από τη ρωσική πρωτεύουσα είναι συγκεχυμένες.

Πολλά ρωσικά μέσα αναφέρουν ότι οι θεατές που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το θέατρο Μπολσόι πριν την έναρξη της προγραμματισμένης παράστασης ήταν περίπου 3.500, αλλά το αξιόπιστο Ria Novosti, κατεβάζει τον αριθμό τους σε 700.

Αντιστοίχως υπάρχουν αναφορές ότι αντίστοιχες εκκενώσεις κτιρίων γίνονται και σε άλλες περιοχές της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το Ria Novosti, επικαλούμενο αστυνομική πηγή μετέδωσε ότι περίπου 5.000 άτομα απομακρύνθηκαν από το πολυκατάστημα GUM και το ξενοδοχείο.

Αστυνομικές πηγές και παρά την τεράστια κινητοποίηση, υποστηρίζουν ότι πιθανότατα πρόκειται για φάρσα, την οποία αποδίδουν σε μια ομάδα που δρα τον τελευταίο καιρό, επιδιώκοντας να σπείρει τον πανικό.