X

Ο Πούτιν άνοιξε τον δρόμο για πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία (βίντεο)

Τριμερής συνάντηση με τους Προέδρους της Τουρκίας και του Ιράν. Αιφνιδιαστικά στο Σότσι και ο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ant1news

Οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών στην Συρία φθάνουν στο τέλος τους, ενώ χάρη στις προσπάθειες της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας καταφέραμε να αποτρέψουμε την κατάρρευση της Συρίας, διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη της τριμερούς συνάντησης στο Σότσι.

Η τριμερής με οικοδεσπότη τον Πούτιν ήταν μία σπάνια ευκαιρία να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί (που στηρίζει τον Άσαντ) και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (που έχει ενισχύσει τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία).

Οι ηγέτες των τριών χωρών συμφώνησαν ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να διατηρήσει η Συρία την κυριαρχία της, την ενότητά της ως κρατική οντότητα και την εδαφική της ακεραιότητα.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε παράλληλα ότι οι τρομοκράτες στη Συρία έχουν υποστεί καθοριστικά πλήγματα και «εμφανίσθηκε πλέον μια πραγματική ευκαιρία να τεθεί τέλος στον πολυετή εμφύλιο πόλεμο».

 

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε η Δαμασκός την εξέλιξη αυτή. Άλλωστε ο ίδιος ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, ταξίδεψε αιφνιδιαστικά στο Σότσι για να ευχαριστήσει προσωπικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις προσπάθειές του.