X

Οι μαθητές που πάνε σχολείο με -50 βαθμούς Κελσίου (βίντεο)

Το όριο της θερμοκρασίας στο οποίο ακυρώνονται τα μαθήματα και οι αντιδράσεις των παιδιών που πάνε στο σχολείο εν μέσω χιονοθύελλας.

Ant1news

Στους – 50 βαθμούς είναι η θερμοκρασία σε χωριό της Σιβηρίας, αλλά οι μαθητές πήγαν κανονικά στο σχολείο, καθώς ήταν δύο βαθμούς πάνω από το όριο του να μη γίνουν μαθήματα.

Τα μαθήματα ακυρώνονται όταν η θερμοκρασία φτάσει στους – 52 για τους μαθητές από την Α’ μέχρι και την Ε’ Δημοτικού», σύμφωνα με την τοπική αυτοδιοίκηση του χωριού Oymyakon, η οποία κρίνοντας πως η θερμοκρασία βρίσκεται πάνω από το όριο, άφησε τα παιδιά να πάνε στο σχολείο.

Το χωριό αυτό θεωρείται ως ο Βόρειος Πόλος του Κρύου. Έχει μάλιστα καταγραφεί και στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, όταν το 1926 η θερμοκρασία έφτασε στους -71 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες μέρες νωρίτερα οι μαθητές από άλλο χωριό της ίδιας επαρχίας, Yakutia, είχαν σοκάρει όταν ανέβασαν βίντεο από την ώρα που πηγαίνουν στο σχολείο εν μέσω σφοδρής χιονοθύελλας.

Τα παιδιά πάντως, στο βίντεο των προηγούμενων ημερών, δεν φάνηκαν να ενοχλούνται ιδιαιτέρως από το ανυπόφορο κρύο, αφού περπατούσαν γελώντας και αγκαλιάζοντας το ένα το άλλο.

Και δεν είναι μόνο το κρύο, αλλά και οι ισχυροί άνεμοι που πλήττουν την περιοχή. Όπως πάντως, δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου, οι χιονοθύελλα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για αυτή την εποχή του χρόνου, ενώ διευκρίνισε ότι οι μαθητές επιστρέφουν στα σπίτια τους συνοδεία των γονιών τους, για λόγους ασφαλείας.