X

Θρίλερ με αλιευτικό που αγνοείται στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Ρωσικές υπηρεσίες διάσωσης πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του. Στο πλοίο επέβαιναν 20 ναυτικοί.

Ant1news

Το πλοίο Vostok (Ανατολή) εξέπεμψε σήμα κινδύνου σήμερα το πρωί, ενώ βρισκόταν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την ακτή της περιοχής Πριμόρσκι στην Άπω Ανατολή, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο διευκρίνισε ότι δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί η επαφή με το πλοίο.

Στο αλιευτικό επέβαιναν 20 ναυτικοί, σύμφωνα με το Υπουργείο, το οποίο αρχικά είχε ανακοινώσει πως το πλήρωμα αποτελείτο από 21 πρόσωπα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), το πλοίο ταξίδευε από το λιμάνι Ντονγκέ στη Νότια Κορέα στο Χολμσκ, στη ρωσική νήσο Σαχαλίνη. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ίντερφαξ, το πλοίο ανήκει σε μια εταιρεία που ειδικεύεται στην αλιεία καβουριών για τα οποία φημίζεται η περιοχή αυτή. Είχε κατασκευαστεί το 1985 στη Νότια Κορέα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το πλήρωμα είναι εν ζωή», δήλωσε στο Interfax ο Υπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, Βλαντίμιρ Πουτσκόφ.

 

Ελικόπτερα, πλοία και ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος εστάλησαν στο σημείο. Δύο σωσίβια εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες τις οποίες δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι και κύματα ύψους έως και πέντε μέτρων.

«Έχουμε τώρα μια προειδοποίηση για καταιγίδα και κίνδυνο παγετού για τα σκάφη. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων, όλα τα πλοία βόρεια της Θάλασσας της Ιαπωνίας θα καλυφθούν με πάγο, κάτι που είναι επικίνδυνο», δήλωσε εκπρόσωπος του περιφερειακού μετεωρολογικού ινστιτούτου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti.

Οι έρευνες διά θαλάσσης θα συνεχιστούν στη διάρκεια της νύχτας αλλά εκείνες που πραγματοποιούνται από αέρος θα επαναληφθούν αύριο το πρωί, δήλωσε. Συνολικά, 102 διασώστες συμμετέχουν στις έρευνες που καλύπτουν 4.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.