X

Η στιγμή της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους (βίντεο)

Βίντεο σοκ από τη στιγμή της συντριβής. Τα πιθανά σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος. Μια 5χρονη και μία 12χρονη ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας.

Ant1news

Τη δραματική σκηνή που το ρωσικό αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines κατέπεσε στην περιοχή της Μόσχας, λίγο μετά την απογείωσή του, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο σοκ έχει καταγραφεί η στιγμή που τμήμα του αεροσκάφους συνετρίβη στο έδαφος. Αμέσως ξεσπά φωτιά, ενώ μια στήλη καπνού απλώνεται στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο βίντεο ντοκουμέντο αναμένεται να βοηθήσει όσους ερευνούν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στη Μόσχα, που στοίχισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους.

Προς το παρόν εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα: μετεωρολογικές συνθήκες, τεχνικό ή ανθρώπινο λάθος, όχι όμως η τρομοκρατική ενέργεια. «Εξετάζονται όλες οι πιθανές εκδοχές για την καταστροφή, κυρίως οι μετεωρολογικές συνθήκες, ο ανθρώπινος παράγοντας και η τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους», τόνισε η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών.

Το Antonov An-148 συνετρίβη  μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας με προορισμό την πόλη Ορσκ στα Ουράλια, περίπου 1.500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 14:28 τοπική ώρα (13:28 ώρα Ελλάδας), τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του. Κατέπεσε στην περιοχή Ραμένσκι, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Σύμφωνα με το Gazety.Ru, ο πιλότος σε επικοινωνία του, ανέφερε δυσλειτουργία και ζήτησε να προσγειωθεί επειγόντως στο αεροδρόμιο Τζουκόφσκι. Όμως, σύμφωνα με το Mash, ο υπάλληλος του πύργου ελέγχου, όταν ανακρίθηκε είπε πως το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος, χωρίς ο πιλότος να έχει αναφέρει κάποια βλάβη. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μια «τεράστια» έκρηξη, ενώ όπως είπαν ακολούθησαν ο ήχος κινητήρων που σβήνουν και στη συνέχεια μια «νεκρική σιγή».

«65 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος βρίσκονταν στο αεροσκάφος, όλοι είναι νεκροί», ανακοίνωσε η υπηρεσία της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για τις μεταφορές. Οι περισσότεροι επιβάτες κατάγονταν από την περιοχή Όρενμπουργκ των Ουραλίων, ενώ μεταξύ τους ήταν ένας έφηβος και δύο παιδιά, 5 ετών και 12 ετών. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ένας Ελβετός υπήκοος περιλαμβανόταν στους επιβάτες.

 

Το αεροσκάφος Antonov- 148 ξεκίνησε πτήσεις το 2010, σύμφωνα με την Saratov Airlines, ενώ η εκπρόσωπός του Ελένα Βορόνοβα, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις στην εταιρία της το 2016.

Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των πτωμάτων και των συντριμμιών του αεροπλάνου είναι δύσκολες εξαιτίας του πυκνού χιονιού, ο Σεργκέι Πολιετίχιν τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων δήλωσε ότι «εντοπίστηκε ένα μαύρο κουτί στο σημείο της συντριβής».

«Περισσότεροι από 400 άνθρωποι και περίπου 70 οχήματα διάσωσης βρίσκονται στο σημείο της συντριβής», είχε ανακοινώσει χθες το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας με τη βοήθεια ισχυρών προβολέων. Σύμφωνα μάλιστα με σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας, οι έρευνες θα συνεχιστούν για επτά ημέρες.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ακύρωσε την επίσκεψή του στο Σότσι, όπου θα συναντιόταν σήμερα τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, όπως ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.