X

Τσαβούσογλου: η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά είναι και ανεξάρτητη χώρα

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας μίλησε για την αγορά πυραυλικών συστημάτων από χώρες που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Που σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Ant1news

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αγοράσει συστήματα, όπως τα S-400, από χώρες που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκφώνησε ομιλία στο πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων στη Μόσχα και σχετικά με την αγορά πυραυλικών συστημάτων S-400 είπε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά είναι και ανεξάρτητη χώρα. Άρα, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ μπορούν να αγοράσουν όπλα από χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιήσει τα S-400 στη Συρία ή σε άλλες χώρες αλλά τα αγοράζει μόνο για την αυτοάμυνά της.

Τέλος, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι τον επόμενο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα συναντηθούν στην τελετή θεμελίωσης του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου στη Μερσίνα. Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, μετά την τελετή στη Μερσίνα θα πάνε στην Άγκυρα και θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους.