X

Σάρωσε ο Πούτιν στις Προεδρικές Εκλογές στην Ρωσία

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα το ποσοστό του Πούτιν υπερβαίνει κατά πολύ τα 70%. Οι πρώτες δηλώσεις του.

Ant1news

Σαρωτικό ποσοστό φέρεται να παίρνει στις Προεδρικές Εκλογές στην Ρωσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων δύο exit poll που κοινοποιήθηκαν αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες, ο νυν και μελλοντικός Πρόεδρος της χώρας θα συγκεντρώσει σχεδόν τα 3/4 των ψήφων.

Στην εκτίμηση ψήφου του πρακτορείου RIA o Πούτιν αναμένεται να συγκεντρώσει το 73,9% των ψήφων, ενώ σε άλλη μέτρηση φέρεται να συγκεντρώνει το 76,3% των ψηφων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο νυν πρόεδρος αποσπά ποσοστό κοντά στο 75% μετά την καταμέτρηση του 50,00% των ψήφων. Το πρακτορείο επικαλείται πληροφορίες από την κεντρική επιτροπή εκλογών.

 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη σήμερα για τέταρτη, εξαετή, προεδρική θητεία, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μόσχα και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.

Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.

Να σημειωθεί ότι μετά την επανεκλογή του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα είναι στό τέλος της θητείας του ο δεύτερος μακροβιέστερος Πρόεδρος της Ρωσίας, μετά τον Ιωσήφ Στάλιν.