X

Φονική πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο της Ρωσίας (βίντεο)

Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο κτήριο πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν.

Ant1news

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο της πόλης Κεμέροβο στη Ρωσία, όπου 200 πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες και να απομακρύνουν τους εγκλωβισμένους στους τελευταίους ορόφους του κτηρίου.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς αγνοείται η τύχη άλλων 17 ανθρώπων. Αρχικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πως μεταξύ των θυμάτων είναι 4 παιδιά. Οι τοπικές Αρχές διευκρίνισαν ότι τα θύματα είναι τρεις γυναίκες, ένας άνδρας και ένα παιδί.

Η πυρκαγιά, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ξεκίνησε από μια κινηματογραφική αίθουσα, κατέστρεψε περισσότερα από χίλια τετραγωνικά μέτρα του εμπορικού κέντρου Ζίμνιαγια Βίσνια.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ εικάζεται πως ενδεχομένως να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την εκκένωση του πολυώροφου κτηρίου, περίπου 120 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το φλεγόμενο εμπορικό κέντρο.

Δείτε εικόνες από τον τόπο της πυρκαγιάς, όπου διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τα παράθυρα του φλεγόμενου κτηρίου για να γλιτώσουν: