X

Αποθήκη χημικών όπλων λένε πως βρήκαν οι Ρώσοι στη Ντούμα της Συρίας

Αποθήκη- εργαστήριο των ανταρτών για την παρασκευή δηλητηριωδών ουσιών, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ant1news

 Τα ρωσικά στρατεύματα βρήκαν, στη Δούμα της Συρίας, μια αποθήκη ουσιών που είναι απαραίτητες για την παραγωγή χημικών όπλων, μεταδίδουν ΜΜΕ την Τρίτη, επικαλούμενα τον ειδικό χημικό Αλέξανδρο Ροντιόνοφ. 

"Οι ανακαλυφθείσες ουσίες, όπως η θειοδιγλυκόλη και η διαιθανολαμίνη, είναι απαραίτητες για την παραγωγή αερίου θειούχου και αζωτούχου μουστάρδας. Επιπλέον, η ανεύρεση ενός κυλίνδρου  με χλώριο, παρόμοιου με τον χρησιμοποιηθέντα από τους μαχητές για τη δημιουργία της ψεύτικης ιστορίας, μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η αποθήκη χρησιμοποιήθηκε ως εργαστήριο από παράνομες ένοπλες ομάδες για την παραγωγή δηλητηριωδών ουσιών ", δήλωσε ο Ροντιόνοφ, στο τηλεοπτικό κανάλι της Zvezda. 

Το περασμένιο Σάββατο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία χτύπησαν με 103 πυραύλους  πολλαπλούς στόχους στη Συρία, απαντώντας στην χημική επίθεση στη Ντούμα στις 7 Απριλίου. 

Το καθεστώς Άσαντ αρνήθηκε τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων και δήλωσε ότι η τρομοκρατική ομάδα Jaysh al-Islam πραγματοποίησε την επίθεση για να δικαιολογήσει πιθανή ξένη παρέμβαση στη Συρία.