X

Εντολή για πιο “επιθετική” εξωτερική πολιτική έδωσε ο Πούτιν

Στον απόηχο των πληροφοριών για συνάντηση με τον Τραμπ, συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας. Πυρά Λαβρόφ κατά Ουάσιγκτον για τους S-400.

Ant1news

Την πρώτη συνάντηση του με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, μετά από την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο, στον απόηχο των πληροφιοριών για επικείμενη συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ και των ...διαβεβαιώσεων ότι δεν θα υπάρξει ένπλοη σύρραξη ΗΠΑ - Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Ρωσία, Αχιλλέας Πατσούκας, συζητήθηκαν τα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώθηκαν στη Συρία. Ιδιαίτερο βάρος έχει η λακωνική δήλωση του Νικολάι Πάτρουσεφ, Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην αρχηγού της FSB..

Όπως δήλωσε, αναφορικά με τις ενέργειες των ΗΠΑ, «είναι απαραίτητο ο χαρακτήρας της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας, να γίνει πιο επιθετικός και παράλληλα να διασφαλιστεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο άμυνας μας».

 

Λίγο μετά το πέρας της συνάντησης του Βλάντιμιρ Πούτιν με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ρώσος πρόεδρος δέχτηκε στο γραφείο του τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμενων της Ρωσίας, στρατηγό Βαλέρια Γκερασίμοφ. Συζήτησαν την πορεία υλοποίησης της κούρσας εξοπλισμών, την πρόσφατη στρατιωτική άσκηση στην Άπω Ανατολή και φυσικά την κατάσταση στη Συρία.

Όπως ανακοινώθηκε στα μέσα Μαΐου ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει συνάντηση στο Σότσι με εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων και της εγχώριας στρατιωτικής βιομηχανίας. 

Λαβρόφ κατά ΗΠΑ: μην εκβιάζετε την Τουρκία για τους S-400

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία δηλώνει ότι οι αναφορές των ΗΠΑ για πιθανές κυρώσεις στην Τουρκία, αν τελικώς προμηθευθεί το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 από την Μόσχα, συνιστούν εκβιασμό προς όφελος των αμερικανικών εταιρειών, όπως διαμήνυσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Μετά το πέρας συνομιλιών με την αυστριακή ομόλογο του Κάριν Κνάισλ, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «αυτό που δήλωσε ο κύριος Μίτσελ, ότι η Άγκυρα κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις, εάν αγοράσει από την Ρωσία τους S-400, συνιστά ένα συγκεκριμένο παράδειγμα εκβιασμού που προσβλέπει στη δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού προς όφελος των αμερικανικών εταιρειών».