X

Η νέα λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν (βίντεο)

Την εγκαινίασε την ημέρα της ορκωμοσίας του, προκειμένου να μεταβεί από το γραφείο του στη Μεγάλη Αίθουσα του Κρεμλίνου.

Ant1news

Οι νέες πολυτελείς λιμουζίνες μάρκας “Κορτέζ”, που προορίζονται για την ρωσική ηγεσία αλλά και για τις μετακινήσεις του Ρώσου προέδρου, έκαναν το επίσημο …ντεμπούτο τους την ημέρα της ορκωμοσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την λιμουζίνα αυτή θα την χρησιμοποιεί στο εξής ο Πρόεδρος Πούτιν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν ο Πρόεδρος θα πάψει πλέον να χρησιμοποιεί τη Mercedes και θα κυκλοφορεί με τη λιμουζίνα μάρκας “Κορτέζ”.

Ωστόσο, η νέα λιμουζίνα, με την οποία μετέβη σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος στην Μεγάλη αίθουσα του Κρεμλίνου για την τελετή ορκωμοσίας, δεν αποτέλεσε έκπληξη για τον ίδιο, αφού όπως είχε γράψει παλαιότερα η εφημερίδα Izvestia, ο Πούτιν είχε οδηγήσει δοκιμαστικά μια από τις λιμουζίνες.

 

Τα αυτοκίνητα μάρκας “Κορτέζ” και τα μοντέλα τους, όπως είχε γράψει η ρωσική εφημερίδα, δεν θα προορίζονται αποκλειστικά για τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ρωσικής ηγεσίας, αλλά θα διατίθενται και στην ελεύθερη αγορά.

Τα αυτοκίνητα αυτά άρχισαν να κατασκευάζονται από το 2013 με κυβερνητική απόφαση. Θα κυκλοφορήσουν σε τέσσερις κατηγορίες: σεντάν, τζιπ, μίνιβαν και λιμουζίνα.

 

Η τιμή τους θα ξεκινάει από τα 6 και θα φτάνει τα 9 εκατομμύρια ρούβλια (86.000 – 130.000 ευρώ) και όπως είχε δηλώσει στις αρχές Φεβρουαρίου ο Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντενίς Μαντούροφ, ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα μοντέλα μάρκας “Κορτέζ” Ρώσοι μεγαλοεπιχειρηματίες.