X

Δραματική διάσωση επιβατών από φλεγόμενο αεροπλάνο στην Ρωσία (βίντεο)

Δεκάδες άνθρωποι σώθηκαν κυριολεκτικά για λίγα δευτερόλεπτα. Νεκρός ένας υπάλληλος του αεροδρομίου.

Ant1news

Δραματική διάσωση επιβατών από αεροπλάνο στην Ρωσία πριν μεγάλο τμήμα του παραδοθεί στις φλόγες. Κυριολεκτικά, για λίγα δευτερόλεπτα σώθηκαν οι 170 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της Utair που έγινε παρανάλωμα του πυρός, στο Σότσι της Ρωσίας, όπου λίγες ημέρες πριν, ο κινητήρας άλλους αεροπλάνου είχε τυλιχτεί στις φλόγες στην διάρκεια της πτήσης.

Την ώρα της προσγείωσης του Boeing 737, επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Ο πιλότος δοκίμασε ανεπιτυχώς μια φορά να κατεβάσει το αεροπλάνο, έκανε έναν γύρο και με την δεύτερη απόπειρα τελικώς το προσγείωσε, όμως το αεροσκάφος γλίστρησε από την βροχή και βγήκε εκτός διαδρόμου, χτύπησε στον φράχτη και κατέληξε σε ένα κανάλι με νερό. Τότε, ο αριστερός κινητήρας του άρπαξε φωτιά.

Τα σωστικά συνεργεία, που βρίσκοταν υπ΄ ατμόν λόγω των καιρικών συνθηκών, κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατόρθωσαν να εκκενώσουν το αεροσκάφος, σε ένα σκηνικό που θύμισε ταινία δράσης ή τρόμου.

Πανικόβλητοι οι επιβάτες και το πλήρωμα προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το κέλυφος του αεροπλάνου, με μητέρες ακόμη και να πετούν από ύψος τα παιδιά τους στους διασώστες για να τα σώσουν, φοβούμενες μια έκρηξη που θα μπορούσε να σταθεί μοιραία.

Λίγα δευτερόλεπτα αφότου κι ο τελευταίος άνθρωπος απομακρύνθηκε από αυτό, το αεροπλάνο έμαοιαζε να έχει τυλιχτεί ολόκληρο απο φωτιά. 

 

Δυστυχώς, ένας υπάλληλος του αεροδρομίου, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης, δεν άντεξε την ένταση, υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε. Σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές, 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Εξ αυτών, οι τέσσερις έχουν υποστεί εγκαύματα και οι υπόλοιποι κακώσεις και σπασίματα.