X

Πούτιν: απλοί πολίτες και όχι πράκτορες οι ύποπτοι για τη δηλητηρίαση Σκριπάλ

Ο Ρώσος Πρόεδρος απαντά στις κατηγορίες που προσάπτει το Λονδίνο σε δύο πολίτες της χώρας του.

Ant1news

«Απλοί πολίτες και όχι σεσημασμένοι κακοποιοί» είναι οι δύο Ρώσοι που κατονομάστηκαν από το Λονδίνο ως ύποπτοι για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Αρχές της Βρετανίας κατονόμασαν και έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο Ρώσων που κατηγορούνται επισήμως για την επίθεση με νευροπαραλυτική ουσία στον πρώην Ρώσο κατάσκοπο και την κόρη του.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, πρόκειται για δύο πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας του ρωσικού στρατού GRU, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αγγλία με διαβατήρια υπό τα ονόματα Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μπορίσοφ.

«Η GRU είναι πολύ πειθαρχημένη υπηρεσία, με ξεκάθαρη ιεραρχία, επομένως δεν πρόκειται για δράση ανεξέλεγκτων στοιχείων. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπήρξε έγκριση από τα υψηλότερα κλιμάκια του ρωσικού κράτους», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι λίγες μέρες μετά.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, από την πλευρά του, αρνήθηκε οποιαδήποτε σε βάρος τους κατηγορία, δηλώνοντας ότι πρόκειται για «απλούς πολίτες και όχι πράκτορες» ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως έγκλημα».