X

Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν για τις εξελίξεις στη Συρία

Την ώρα που η Τουρκία στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στην ανταρτοκρατούμενη Ιντλίμπ για να αποτρέψει την επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ.

Ant1news

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδέχθηκε τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Σότσι, με τους δύο ηγέτες να συναντιούνται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι εξελίξεις στη Συρία.

Μπορεί Μόσχα και Άγκυρα να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους στη συριακή κρίση, ωστόσο παραμένουν στρατηγικοί εταίροι στην “σκακιέρα” της διεθνούς διπλωματίας.

«Έχουμε πολλά ζητήματα να συζητήσουμε, μεταξύ των οποίων και ιδιαίτερα δύσκολα», είπε με νόημα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, κατά την έναρξη της συνάντησης, και συμπλήρωσε ότι θα επιχειρήσουν να βρουν λύσεις σε αδιέξοδα.

«Νομίζω πως ολόκληρος ο κόσμος έχει τα βλέμματα στραμμένα σε αυτήν τη συνάντηση», δήλωσε από την πλευρά του ο Ερντογάν, εκφράζοντας την πεποίθηση πως μπορεί να δώσει ελπίδα στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

 

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε πως οι εκκλήσεις της Άγκυρας για κατάπαυση του πυρός στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή Ιντλίμπ αποδίδουν καρπούς, καθώς έχουν περάσει αρκετές ημέρες με σχετική ηρεμία, πρόσθεσε όμως πως χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά.

 

Η Τουρκία στέλνει νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στην Ιντλίμπ

Η Τουρκία, η οποία προσπαθεί να εμποδίσει μια μεγάλης έκτασης επίθεση του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του στην Ιντλίμπ, έστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις σ’ ένα από τα παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει στη συριακή αυτή επαρχία, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, οι ενισχύσεις αυτές, που αποτελούνται κυρίως από άρματα μάχης και άλλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, είναι οι μεγαλύτερες που έχουν σταλεί στην Ιντλίμπ από την αρχή Σεπτεμβρίου.