X

Ρίχνει τους τόνους ο Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία

Υιοθέτησε έναν συμφιλιωτικό τόνο έναντι του Ισραήλ, το οποίο αρχικά είχε χαρακτηρίσει υπεύθυνο ο ρωσικός στρατός.

Ant1news

Αποτέλεσμα μιας αλυσίδας τραγικών και τυχαίων περιστάσεων χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Συρία.

Το Ιλιούσιν Il-20 καταρρίφθηκε από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, η οποία στόχευε ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, παρασύροντας στον θάνατο τα 15 μέλη του πληρώματος.

Αρχικά ο ρωσικός στρατός επέρριψε ευθύνες στο Ισραήλ για την «επικίνδυνη κατάσταση» που προκάλεσαν μαχητικά αεροσκάφη του κοντά στη Λαττάκεια.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, φρόντισε να ρίξει τους τόνους έναντι του Ισραήλ, τονίζοντας το δυστύχημα δεν είχε καμία σχέση με την κατάρριψη ρωσικού καταδιωκτικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό, τον Νοέμβριο του 2015, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει μία σοβαρή διπλωματική κρίση.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο Πρόεδρο, στη διάρκεια της οποίας προσφέρθηκε να δώσει στο Κρεμλίνο όλα τα στοιχεία που διαθέτουν οι ισραηλινές δυνάμεις σχετικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους.

Μέχρι τα Κατεχόμενα της Κύπρου ακούστηκε η έκρηξη

Μέχρι τα Κατεχόμενα της Κύπρου ακούστηκε η έκρηξη από την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από την αντι-αεροπορική άμυνα της Συρίας, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ, η έκρηξη όχι μόνο ακούστηκε έντονα, αλλά δημιούργησε και πανικό στους κατοίκους.

Τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι «ο ήχος της έκρηξης στην Αμμόχωστο και το Τρίκωμο προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους».