X

Στην κυκλοφορία το ημερολόγιο του Πούτιν για το 2019

Μεικτές είναι οι αντιδράσεις για την κυκλοφορία του καθιερωμένου ημερολογίου, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ant1news

Ο Πούτιν χωρίς μπλούζα πάνω σε άλογο; Σέλφι του Πούτιν με νεόνυμφους; Ή ο Πούτιν αγκαλιά με άγρια ζώα; Αυτές είναι κάποιες από τις εικόνες που τα περασμένα χρόνια γέμιζαν τις σελίδες του ημερολογίου του Προέδρου της Ρωσίας.

Φέτος οι Ρώσοι έχουν την ευκαιρία να δουν τον Πρόεδρό τους σε διάφορες, άλλες φάσεις, στις δώδεκα σελίδες του ημερολογίου, στο οποίο είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής.

Βιβλιοπώλης από την κεντρική Μόσχα δήλωσε στο Associated Press ότι η σειρά ημερολογίων με τον Πούτιν είναι δημοφιλής, κυρίως στους τουρίστες και τους βουλευτές.

«Σε αυτές τις σειρές ημερολογίων ο Πρόεδρος εμφανίζεται με διάφορα στιλ. Τον βλέπουμε με αυτοπεποίθηση ή αισιόδοξο. Νιώθουμε ασφαλείς στη χώρα μας, έχουμε σιγουριά για το μέλλον μας», είπε ο βιβλιοπώλης, «διαλέγοντας» τις λέξεις που χρησιμοποιεί.

Μία γυναίκα, ωστόσο, που έχει χρόνια περίπτερο, δήλωσε απηυδισμένη από τα ημερολόγια του Πούτιν.

«Τα βαρέθηκα. Δε θέλω να τα πουλάω πια», είπε και συμπλήρωσε: «σε ποιον αρέσει ο Πρόεδρος…; Όχι πάντως στους κανονικούς ανθρώπους».

Η δημοτικότητα του Ρώσου Προέδρου παίρνει την κατιούσα τελευταία, ενώ η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά πέντε χρόνια, που πέρασε πρόσφατα έχει προκαλέσει πολιτική διαμάχη και νέα πτώση των ποσοστών δημοτικότητάς του.