X

Τρομοκρατική επίθεση το μακελειό σε κολέγιο στην Κριμαία; (βίντεο)

Ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν, σύμφωνα με την επικεφαλής του κολεγίου. Τι λέει το Κρεμλίνο. Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών.

Ant1news

Στόχος επίθεσης έγινε τεχνικό κολέγιο στην πόλη Κερτς της Κριμαίας στη Ρωσία, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. 

Αρχικά θεωρήθηκε τρομοκρατική επίθεση αλλά αργότερα οι αρχές απέκλεισαν αυτό το σενάριο.

Οι ρωσικές αρχές θεωρούν ως ύποπτο για τη μαζική δολοφονία τον 18χρονο μαθητή Βλαντισλαβ Ροσλιακοφ, ο οποίος μετά την επίθεση αυτοκτόνησε, ενώ θεωρούν πιθανό οι δράστες να είναι περισσότεροι.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι προκλήθηκε έκρηξη από διαρροή αερίου, ωστόσο στη συνέχεια η Αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε ότι προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό.

«Υπήρξε πυροδότηση αγνώστου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής της Ρωσίας. 

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου δήλωσε πως άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Η Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.

Η Αντιτρομοκρατική μετά την εξέταση των πτωμάτων ανακοίνωσε πως ο θάνατός οφείλεται σε τραύματα από σφαίρες.

 

Μαθητές και προσωπικό του κολεγίου περιλαμβάνονται σε αυτούς που σκοτώθηκαν, είπε. 

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας να προσδιορίσουν την αιτία της έκρηξης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ είπε πως ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης, από την οποία σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.