X

Ανήλικος θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τον ξάδελφό του

Τραγικό τέλος είχε ο μικρός ήρωας που θέλοντας να προστατέψει τον ξάδελφό του δέχθηκε ο ίδιος επίθεση από αρκούδα.

Ant1news

Θυσία για να προστατέψει το μικρό του ξάδερφο έγινε ένας 15χρονος στα «δόντια» μιας αρκούδας, σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ρωσίας. Ο 15χρονος Ροντιόν και ο 13χρονος ξάδερφος του Μπόρις, αποφάσισαν να επισκεφτούν, μετεωρολογικό σταθμό σε απομακρυσμένη περιοχή της Ρωσίας, όπου εργάζεται ο πατέρας ενός εκ των δυο παιδιών.

Τα αγόρια έφθασαν στο μετεωρολογικό σταθμό σώα, όμως κατά την επιστροφή τους βρέθηκαν αντιμέτωπα με μία αρκούδα. Το άγριο ζώο αρχικά επιτέθηκε στον Μπόρις. Τότε ο Ροντιόν, στην προσπάθεια του να σώσει τον 13χρονο, απέσπασε τη προσοχή του ζώου. Ο 13χρονος, αν και είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και στο χέρι από την επίθεση που δέχτηκε από το ζώο, κατόρθωσε να ξεφύγει και να φτάσει στον Πυροσβεστικό Σταθμό της περιοχής. «Ήταν άφωνος, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ», είπε αξιωματούχος σε τοπικά μέσα.

Ο Μπόρις, αν και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, κατάφερε να εξηγήσει το τι ακριβώς συνέβη. Πυροσβέστες και κυνηγοί έτρεξαν στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση για να βρουν τον Ροντιόν, όμως, ήταν ήδη αργά. Το ζώο ήταν στο ίδιο σημείο και καθόταν πάνω από τη σορό του 15χρονου. Οι Αρχές αναφέρουν πως ο νεαρός δεν είχε ελπίδα να νικήσει την αρκούδα σε μία κατά μέτωπο αναμέτρηση. Το ζώο του ξερίζωσε τα άκρα και του διέλυσε το κρανίο.

Οι αρκούδες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες αυτή την περίοδο καθώς δεν έχουν πέσει ακόμη σε χειμερία νάρκη, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.