X

Με ψόφια ψάρια γέμισε παραλία της Σάμου

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια αντίκρισαν οι κάτοικοι της Σάμου τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου.

Ant1news

Σχεδόν 4 χιλιόμετρα ακτογραμμής καταλάμβαναν τα νεκρά ψάρια που εντοπίστηκαν από τους κατοίκους της Σάμου την Παρασκευή το πρωί, από την παραλία Ποτάμι ως το Καρλόβασι.

Το Λιμεναρχείο έσπευσε να πάρει δείγματα, ώστε να διαπιστωθεί σε τι οφείλεται το περιστατικό. Η οργάνωση «Αρχιπέλαγος» πρόκειται να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους, αν και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για δραστηριότητα των Γρι-Γρι, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Το διάστημα αυτό τα Γρι-Γρι κινούνται έντονα στην περιοχή και εικάζεται ότι είχαν πιάσει μεγάλη ποσότητα ψαριών και για να μην έρθουν αντιμέτωποι με τις αρχές, οι οποίες απαγορεύουν τη δράση τους, πέταξαν τα ψάρια στη θάλασσα.

Τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι ντόπιοι ψαράδες διαμαρτύρονται έντονα για τα Γρι-Γρι που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στη θαλάσσια ποικιλία, αφού συχνά ψαρεύουν ακόμα και μέσα σε μικρούς κόλπους προκαλώντας ακόμα και τον αφανισμό ποικιλίας ψαριών, φέρνοντας στο Αιγαίο εικόνες που βλέπουμε συνήθως στο εξωτερικό.