X

Φωτιά στην Σάμο (εικόνες)

Για δύο ημέρες, το πύρινο μέτωπο έκαιγε πευκοδάσος. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Ant1news

Πρώτη ανάρτηση: 09:03

Σε ύφεση βρίσκεται απο το μεσημέρι η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κέδρος στη Σάμο, μετά από την ολονύκτια και πρωινή επιχείρηση επίγειων και εναέριων μέσων για την κατάσβεση της.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και προκειμένου να βοηθήσουν τις τοπικές δυνάμεις, έφθασαν στο νησί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και 30 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα και ανώτερος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, σε δάσος με πεύκα, στην περιοχή Κέδρος της Σάμου. Έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή, της πυκνής βλάστησης, αλλά και της χωματερής που βρίσκεται στην περιοχή.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις γύρω περιοχές. την νύχτα οι δυνάμεις πυρόσβεσης αυξήθηκαν και έτσι το πρωί επιχειρούσαν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Με το πρώτο φώς της ημέρας αναχώρησαν για το νησί, από την Ελευσίνα και άλλα αεροδρόμια, 5 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης με ρίψεις νερού από αέρος.

Το μεσημέρι η φωτιά είχε αντιμετωπιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της και οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να αντιμετωπίσουν διάφορες αναζωπυρώσεις

 

Στην μάχη με τις φλόγες είχαν ριχτεί απο την πρώτη στιγμή δεκάδες ομάδες εθελοντών και 20 βυτιοφόρα οχήματα του Δήμου.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που ανήρτησαν στα social media χρήστες του διαδικτύου: