X

Ιερόσυλος είχε «ρημάξει» εκκλησίες στις Σέρρες

Εκκλησίες των Σερρών είχε βάλει στο στόχαστρό του ένας 59χρονος, ο οποίος έκλεβε ιερά σκεύη για να τα πουλήσει σε ενεχυροδανειστήρια.

Ant1news

Δίωξη για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, άσκησε ο εισαγγελέας Σερρών σε 59χρονο, ο οποίος έκλεβε ιερά σκεύη από εκκλησιές, με σκοπό να τα πουλήσει σε ενεχυροδανειστήρια.

Ο 59χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, όταν το απόγευμα του Σαββάτου, στην προσπάθειά του να αρπάξει ιερά σκεύη από εκκλησία, έγινε αντιληπτός από 56χρονο νεωκόρο, οι φωνές του οποίου ξεσήκωσαν τους γείτονες και κινητοποίησαν τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Ο συλληφθείς ομολόγησε ότι τις τελευταίες μέρες είχε κλέψει άλλες δύο εκκλησίες, ενώ στις 7 Μαΐου είχε προσπαθήσει να πουλήσει ένα δισκοπότηρο σε ενεχυροδανειστήριο, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 59χρονου βρέθηκαν τα κλεμμένα σκεύη που κατάφερε να αφαιρέσει από τις εκκλησίες, τα οποία και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των ιερών ναών, ενώ ερευνάται αν εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.