X

Cosco: Στόχος ο τριπλασιασμός των επιβατών κρουαζιέρας

Η νέα διοίκηση του ΟΛΠ αποβλέπει στην αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας στα 3 εκατ. ετησίως.

Ant1news

Η Cosco στοχεύει σε υπερδιπλασιασμό του αριθμού των επιβατών κρουαζιέρας που θα χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά τα επόμενα χρόνια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Xu Lirong.

«Η κίνηση των επιβατών κρουαζιέρας είναι γύρω στο 1,1 εκατ. άτομα ετησίως επί του παρόντος. Βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι να αυξηθεί στο 1,5 εκατ. και στα 3 εκατ. μακροπρόθεσμα», είπε κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων της νέας προβλήτας κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά, σύμφωνα με το Reuters.

Ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου αποτελεί το πρώτο έργο που θα τεθεί σε λειτουργία μετά από τη στρατηγική συνεργασία της Cosco Shipping με τον ΟΛΠ. Το μήκος του νέου αγκυροβολίου φτάνει τα 280 μέτρα, ενώ οι θέσεις πρόσδεσης για τα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς έχουν αυξηθεί.

Η κ. Κουντουρά έκανε λόγο για έργο «εξαιρετικής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό, επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας και οικονομικής απόδοσης». 

 

Συγκεκριμένα η κ. Κουντουρά είπε πως ο νέος προβλήτας θα συμβάλλει στην ανάδειξη της σύγχρονη εικόνας του τουριστικού προορισμού της Ελλάδας, ενώ αποτελεί απόδειξη ότι το λιμάνι του Πειραιά διεκδικεί την εδραίωσή του ως κυρίαρχης βάσης της κρουαζιέρας και του homeporting στη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

 

Στην τελετή, την κορδέλα έκοψαν η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporation Limited, captain Xu Lirong, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.