X

The Monuments Men στη Μπερλινάλε, στο Μόναχο η αληθινή ιστορία…

Τη νέα του ταινία, The Monuments Men, θα παρουσιάσει τον Φεβρουάριο στη Μπερλινάλε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, την ώρα που το Μόναχο συνταράσσεται από την αποκάλυψη των κατασχεμένων έργων από τους ναζί.

Ant1news

Πρόκειται για ένα θρίλερ που αφορά την αναζήτηση έργων τέχνης που είχαν κατασχεθεί από τους ναζί. Η ταινία συνέπεσε με την αποκάλυψη ότι στο Μόναχο, στο διαμέρισμα ενός 80χρονου, βρέθηκαν πριν από δύο χρόνια περισσότεροι από 1.400 πίνακες ζωγραφικής, σκίτσα και χαρακτικά μεγάλων ζωγράφων, όπως οι Πικάσο, Ματίς και Ρενουάρ, που είχαν κατασχεθεί από τους ναζί.

Η 64η Μπερλινάλε θα διεξαχθεί στο διάστημα 6-16 Φεβρουαρίου, στην οποία εκτός από τον γοητευτικό Κλούνεϊ, αναμένεται να δώσει το παρόν όλη η αφρόκρεμα της σόου μπιζ.

"Περισσότερα από 5 εκατομμύρια πολιτιστικά αγαθά που είχαν κλαπεί από τους ναζί επεστράφησαν στις χώρες προέλευσής τους μετά τον πόλεμο", υπενθύμισε ο διευθυντής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλικ. "Όπως αποδεικνύει η πρόσφατη ανακάλυψη στο Μόναχο, η κλοπή έργων τέχνης εκείνη την περίοδο είναι σήμερα στην επικαιρότητα. Η ταινία The Monuments Men γνωρίζει στο παγκόσμιο κοινό ένα θέμα ελάχιστα γνωστό", πρόσθεσε.

Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Κλούνεϊ, μια στρατιωτική μονάδα που αποτελείται από διευθυντές μουσείων, ιστορικούς τέχνης και συντηρητές έργων τέχνης αναλαμβάνει να βρει κλεμμένα έργα τέχνης, πίσω από τις γραμμές του εχθρού, και να τα επιστρέψει στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ματ Ντέιμον, ο Μπιλ Μάρεϊ, η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Τζον Γκούντμαν, γυρίστηκε στη Γερμανία και θα αρχίσει να προβάλλεται στις ΗΠΑ στις 7 Φεβρουαρίου.