X

«Η Τέλεια Ομορφιά» σάρωσε τα Ευρωπαϊκά Όσκαρ

Η ταινία του Πάολο Σορεντίνο «Η τέλεια ομορφιά» έκλεψε την παράσταση στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, στο Βερολίνο.

Ant1news


«Η Τέλεια Ομορφιά» κατέκτησε τα βραβεία καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας και μοντάζ. Ο δημιουργός της Πάολο Σορεντίνο πήρε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Τόνι Σερβίλο του πρώτου ανδρικού ρόλου.

Η ιστορία που μαγεύει διαδραματίζεται στη Ρώμη, όπου ένας άνδρας, γίνεται «βασιλιάς της νύχτας» αλλά στα 65 του αποφασίζει να ζήσει τη ζωή που πάντα επιθυμούσε.

Το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου κέρδισε η 35χρονη βελγίδα ηθοποιός Βέρλε Μπάτενς για την ταινία «Ραγισμένα όνειρα», όπου υποδύεται τη μητέρα ενός 6χρονου παιδιού που πάσχει από λευχαιμία.

 Το βραβείο καλύτερης κωμωδίας απονεμήθηκε στη δανέζικη ταινία «Έρωτας είναι…» της Σουζάνε Μπίερ,  στην όποια πρωταγωνιστεί ο Πιρς Μπρόσναν, που ερωτεύεται την μέλλουσα πεθερά του γιου του μετά από ένα τρακάρισμα.



Ο Ένιο Μορικόνε απέσπασε το βραβείο καλύτερης μουσικής για την ταινία «Το τέλειο κτύπημα» του Τζουζέπε Τορνατόρε.

Για τη συνολική προσφορά τους στην έβδομη τέχνη βραβεύθηκαν η μεγάλη ντίβα του γαλλικού κινηματογράφου Κατρίν Ντενέβ και  ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ.