X

Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα

Με ένα σκληρό αλλά αληθινό αντιρατσιστικό δράμα και το δεύτερο κεφάλαιο του τρισδιάστατου «Χόμπιτ» ανοίγουν οι αίθουσες των κινηματογράφων αυτή την εβδομάδα.

Ant1news

Στις αίθουσες των κινηματογράφων κάνει πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη ταινία-φαβορί για τα φετινά Όσκαρ «12 χρόνια σκλάβος» του Στιβ ΜακΚουίν, μια ταινία που προσφέρει στο θεατή έντονα συναισθήματα και αγωνία.

Παράλληλα το δεύτερο κεφάλαιο του τρισδιάστατου «Χόμπιτ» έρχεται στη μεγάλη οθόνη και υπόσχεται μαγεία!

«12 χρόνια σκλάβος» (Δραματική, 2013, ΗΠΑ-Βρετανία) του Στιβ ΜακΚουίν με τους Τσουιτέλ Ετζιοφόρ, Μάικλ Φασμπέντερ, Λουπίτα Νιόνγκ’ο, Μπραντ Πιτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Σάρα Πόλσον, Πολ Ντέινο

Αντιρατσιστικό δράμα το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Ο Σόλομον Νόρθαπ είναι ένας Αφροαμερικανός μορφωμένος οικογενειάρχης ο οποίος ζει ελεύθερος στην προεμφυλιακή Νέα Υόρκη. Θα απαχθεί όμως από δουλεμπόρους και θα πουληθεί ως σκλάβος σε μια φυτεία του Νότου χωρίς να μπορεί να αποδείξει την αληθινή του ταυτότητα. Όμως, ο Σόλομον δεν χάνει ποτέ την ελπίδα και το κουράγιο του για δικαιοσύνη - και παρόλο που η μοίρα του μοιάζει απόλυτα καταδικασμένη, ο ίδιος κοιμάται και ξυπνά αναζητώντας το άρωμα της χαμένης ελευθερίας

«Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή» (Φαντασίας, 2013, ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία) του Πίτερ Τζάκσον με τους Μάρτιν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Αρμιτατζ, Εβάντζελιν Λίλι, Ορλάντο Μπλουμ,  Ιαν ΜακΚέλεν, Λιούκ Έβανς.

Συνεχίζοντας την πορεία τους για το Μοναχικό Βουνό με τα Ορκ στο κατόπι τους, ο Μπίλμπο Μπάγκινς και η νανοπαρέα του πρέπει να διασχίσουν το Δάσος του Μεγάλου Φόβου, ενώ ο μάγος Γκάλνταφ φεύγει για μια επείγουσα αποστολή στο Νότο για δικές του «δουλειές».