X

Πρώτη προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ του Χίτσκοκ

Το ντοκιμαντέρ δείχνει την απελευθέρωση κρατουμένων από ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης το 1945.

Ant1news


Πρεμιέρα, περί τα τέλη του 2014, θα κάνει το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ με υλικό το οποίο κατέγραψαν βρετανικά και σοβιετικά στρατεύματα από ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης το 1945, όπως γράφει η εφημερίδα Independent.

Η ταινία, που αποκαθίσταται από το Βασιλικό Πολεμικό Μουσείο στο Λονδίνο, δεν έφτασε ποτέ στις κινηματογραφικές αίθουσες εξαιτίας της αλλαγής στο πολιτικό κλίμα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως δήλωσε ο Τόνι Χάγκιθ, ο έφορος του μουσείου.

Πέντε από τις έξι μπομπίνες του ντοκιμαντέρ εντοπίστηκαν στο μουσείο τη δεκαετία του 1980. Μια ημιτελής εκδοχή του παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 1984. Ένα χρόνο αργότερα προβλήθηκε και από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

Το Βασιλικό Πολεμικό Μουσείο χρησιμοποίησε ψηφιακή τεχνολογία για να αποκαταστήσει το ντοκιμαντέρ στην εκδοχή του Χίτσκοκ, ενώ ανακάλυψε και το υλικό από την έκτη μπομπίνα. Ο διάσημος σκηνοθέτης φέρεται να είχε σοκαριστεί τόσο πολύ από το υλικό, μεγάλο μέρος του οποίου προέρχεται από το στρατόπεδο Μπέργκεν-Μπέλσεν, που επί μία εβδομάδα δεν μπορούσε να εργαστεί.