X

Βρετανικό "Οσκαρ" για το «12 Χρόνια Σκλάβος»

Έπεσε η αυλαία της απονομής των βρετανικών "Oσκαρ", στο Λονδίνο.

Ant1news


Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου (BAFTA). Ανέδειξε καλύτερη ταινία τη δημιουργία του Steve McQueen "12 Χρόνια Σκλάβος" και απένειμε το βραβείο Α'  Ανδρικού Ρόλου στον πρωταγωνιστή της ταινίας Τσιουέτελ Ετζίοφορ.

H ταινία περιγράφει την ιστορία του Sοlomon Northup, ενός ελεύθερου άνδρα που απήχθη και υποδουλώθηκε για 12 ολόκληρα χρόνια ως σκλάβος στον οπισθοδρομικό Νότο, αντιμετωπίζοντας τη βιαιότητα μιας πολωμένης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που παρουσιάζεται προσωποποιημένη μέσα από τα μάτια ενός σκληρού, δυνάστη σωματέμπορου, τον οποίον υποδύεται ο Μichael Fassbender.

Με το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου τιμήθηκε η Κέιτ Μπλάνσετ για την ερμηνεία της στην ταινία "Blue Jasmine". Το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου κατέκτησε ο Μπάρχαντ Αμπντί στο "Captain Phillips" και του Β' Γυναικείου Ρόλου η Τζένιφερ Λόρενς στο  "Οδηγός Διαπλοκής".



Το βραβείο Σκηνοθεσίας πήρε ο Αλφόνσο Κουαρόν για το "Gravity", που απέσπασε και τα βραβεία Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας και Μουσικής Επένδυσης.

Ως Καλύτερο Ντοκιμαντέρ βραβεύθηκε το "The Act of Killing", και ως Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων το "Frozen".

Το βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου απονεμήθηκε στους Ερικ Γουόρεν Σίνγκερ και Ντέιβιντ Ο. Ράσελ για το  "Οδηγός Διαπλοκής" και του Προσαρμοσμένου Σεναρίου στους Στιβ Κούγκαν και Τζεφ Πόουπ για το  "Philomena". Ως Καλύτερη Μη Αγγλόφωνη Ταινία τιμήθηκε το "The Great Beauty".