X

Οι ταινίες της εβδομάδας

«Ξενοδοχείο Grand Budapest», «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας», «Πέρα από τη λογική», «Φως μετά το σκοτάδι» οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους αυτή τη «μεταοσκαρική» εβδομάδα.

Ant1news

Η κωμωδία του Γουές Άντερσον «Ξενοδοχείο Grand Budapest», η ναυμαχία της Σαλαμίνας όπως την μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη οι δημιουργοί της ταινίας «300: η άνοδος της αυτοκρατορίας», η αληθινή ιστορία του Λαφός «Πέρα από τη λογική» ξεχωρίζουν, ανάμεσα στις νέες ταινίες που προβάλλονται στις αίθουσες των κινηματογράφων.

«Ξενοδοχείο Grand Budapest» (Κωμωδία, 2014, ΗΠΑ) του Γουές Αντερσον με τους Ρέιφ Φάινς, Φ. Μάρεϊ Αμπρααμ, Τζουντ Λο, Τίλντα Σουίντον, Τόνι Ρεβολόρι, Σίρσα Ρόναν

Ο αινιγματικός κ. Μουσταφά αφηγείται σε ένα νεαρό συγγραφέα την ιστορία του και το πώς ξεκίνησε να δουλεύει την περίοδο του Μεσοπολέμου ως bell boy στο πολυτελές αλπικό ξενοδοχείο «Grand Budapest», του οποίου είναι τώρα ιδιοκτήτης.

 «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας» (Φαντασίας, 2014, ΗΠΑ) του Νόαμ Μούρο. Με τους Εύα Γκριν, Σάλιβαν Στέιπλετον, Λένα Χέντι

Ενώ ο γιγαντιαίος στρατός του Ξέρξη βρίσκει στο δρόμο του προς την Αθήνα τους 300 του Λεωνίδα, ο περσικός στόλος, υπό τις διαταγές της αδίστακτης ναυάρχου Αρτεμισίας, συγκρούεται στα στενά του Αρτεμισίου με τον ελληνικό, τον οποίο διοικεί ο ήρωας της μάχης του Μαραθώνα Θεμιστοκλής. 

«Πέρα από τη λογική» (Δραματική, 2012, Βέλγιο-Λουξεμβούργο-Γαλλία-Ελβετία) του Ζοακίμ Λαφός με τους Εμιλί Ντεκέν, Ταχάρ Ραχίμ, Νιλς Αρεστρούπ

Βασισμένη σε ένα αληθινό γεγονός που συγκλόνισε το Βέλγιο το 2007, η ταινία εξιστορεί την πορεία μιας σύγχρονης Μήδειας, εξερευνώντας πολυεπίπεδα τα όρια της οικογενειακής ζωής, αλλά και τις πολιτισμικές και ταξικές συγκρούσεις που την υπονομεύουν. Η Βελγίδα Μιριέλ και ο Μαροκινός Μουνίρ ερωτεύονται και παντρεύονται, συνεχίζουν όμως να ζουν στο σπίτι του πλούσιου γιατρού Αντρέ Πινζέ, ο οποίος έχει υιοθετήσει τον Μουνίρ. Ύστερα από κάποιο καιρό, όμως, κι αφού είναι πλέον μητέρα τεσσάρων παιδιών, η Μιριέλ νιώθει να ασφυκτιά μέσα στην παράξενη αυτή σχέση. 

«Φως μετά το σκοτάδι» (Δραματική, 2012, Μεξικό-Γαλλία-Ολλανδία-Γερμανία) του Κάρλος Ρεϊγάδας με τους Αδόλφο Χιμένες Κάστρο, Νατάλια Ασεβέδο

Ο ευκατάστατος αρχιτέκτονας Χουάν και η τετραμελής οικογένειά του ζουν σε μια απομονωμένη έπαυλη του επαρχιακού Μεξικού, όπου τα όνειρα, οι αναμνήσεις και οι επιθυμίες τους δημιουργούν μια γοητευτική όσο και απειλητική «πραγματικότητα».