X

Η «Υπέρβαση» με τον Τζόνι Ντεπ

Έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον Τζόνι Ντεπ, τη Ρεμπέκα Χολ και τον Μόργκαν Φρίμαν.

Ant1news

Η ταινία μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας «Transcendence» (Υπέρβαση) ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη και την περίφημη θεωρία ότι οι υπολογιστές θα κυριαρχήσουν επί του ανθρώπινου είδους κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ο Τζόνι Ντεπ υποδύεται τον Δρ. Γουίλ Κάστερ, έναν ερευνητή στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο εξτρεμιστών που αντιτίθενται στα «τεχνολογικά θαύματα».

Με τη βοήθεια της συζύγου του (Ρεμπέκα Χολ), μεταφέρει τα δεδομένα του εγκεφάλου του σε έναν Η/Υ, εξάπτοντας την επιθυμία του για εξουσία. Ο ίδιος ο Τζόνι Ντεπ ισχυρίζεται πως μετά την ολοκλήρωση της ταινίας, αισθάνθηκε φόβο για το μέλλον της ανθρωπότητας. «Απείρως πιο τρομοκρατημένος. Ταυτόχρονα, όμως, είμαστε όλοι μέσα σε αυτό το παιχνίδι και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο το καλύτερο», δήλωσε.

Το «Transcendence» σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του κινηματογραφιστή Γουόλι Πφάιστερ, τον οποίο ο Τζόνι Ντεπ πρωτογνώρισε μέσω του «σκαθαριού» Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Το όνομα του Πφάιστερ στάθηκε η αιτία να συμμετάσχει στο καστ και ο Μόργκαν Φρίμαν, αφού ο διάσημος ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τον ίδιο κατά το παρελθόν.