X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Η ψηφιακή περιπέτεια των X-Men, η ιστορία ενός διαζυγίου μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού καθώς και μία παιδική διασκεδαστική ταινία που καταπιάνεται με διαχρονικά ζητήματα οι ταινίες που κάνουν «κατάληψη» αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ant1news

«X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος»,  «Το μυστικό της Μέιζι», «Ζαμπίζια: Πουλιά στον αέρα», «Intermezzo» οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα και περιμένουν τους μεγάλους, αλλά και τους μικρούς φίλους της μεγάλης οθόνης.

«X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος» (Φαντασίας, 2014, ΗΠΑ) του Μπράιαν Σίνγκερ, με τους Τζέιμς ΜακΑβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Χιου Τζάκμαν, Τζένιφερ Λόρενς.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι έχουν στην υπηρεσία τους τους Φύλακες, πανίσχυρα γιγαντιαία ρομπότ που έχουν εξολοθρεύσει τους περισσότερους μεταλλαγμένους, αλλά και τους ανθρώπους υποστηρικτές τους. Ο καθηγητής Τσαρλς Εξέβιερ και ο Μαγκνίτο θα προσπαθήσουν από κοινού να σώσουν τους μεταλλαγμένους από την πλήρη εξαφάνιση. Μοναδική ελπίδα τους είναι ο Γούλβεριν, ο οποίος χάρη στην ικανότητα αυτό-ίασης που διαθέτει είναι ο μοναδικός που μπορεί να ταξιδέψει στο παρελθόν και ν’ αλλάξει το ρου της ιστορίας.

«Το μυστικό της Μέιζι» (Δραματική, 2012, ΗΠΑ) των Σκοτ ΜακΓκίχι, Ντέιβιντ Σίγκελ, με τους Τζούλιαν Μουρ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Στιβ Κούγκαν

Ο επιτυχημένος έμπορος έργων τέχνης Μπιλ και η μεσήλικη ροκ σταρ Σουζάνα, ζουν μαζί με την κόρη τους Μέιζι σε ένα πολυτελές νεοϋορκέζικο διαμέρισμα. Όταν στη ζωή της οικογένειας θα αρχίσουν να εισέρχονται νέοι και όμορφοι πειρασμοί, τότε η σχέση του ζευγαριού θα διαλυθεί και ένας σκληρός δικαστικός αγώνας για την επιμέλεια του παιδιού θα ξεκινήσει. Η Μέιζι θα βρεθεί ανυπεράσπιστη απέναντι στη διαμάχη των γονιών της και στα φορτωμένα επαγγελματικά τους προγράμματα.

«Ζαμπίζια: Πουλιά στον αέρα» (Κινούμενα σχέδια, 2012, Ν. Αφρική-Μογγολία) του Γουέιν Θόρνλι, με τις φωνές των Τζέρεμι Σουάρεζ, Αμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Τζεφ Γκόλντμπλαμ

Το νεαρό γεράκι Κάι που ζει στην έρημο μαζί με τον αυστηρό πατέρα του θα μάθει για τη φτερωτή πολιτεία της Ζαμπίζια και θα πετάξει προς τα εκεί, κάνοντας την εφηβική του επανάσταση. Την ίδια στιγμή, το ύπουλο ιγκουάνα Μπάτζο αιχμαλωτίζει τον πατέρα του Κάι και βάζει σε εφαρμογή το μοχθηρό του σχέδιο να εισβάλει στο παράδεισο των πουλιών. Προβάλλεται και σε τρισδιάστατη εκδοχή.

«Intermezzo» (Δραματική, 1936, Σουηδία) του Γκούσταφ Μολάντερ, με τους Ινγκριντ Μπέργκμαν, Γκέστα Εκμαν

Η Ινγκριντ Μπέργκμαν πρωταγωνιστεί στο ερωτικό δράμα του Γκούσταφ Μολάντερ στον ρόλο μιας δασκάλας πιάνου που ερωτεύεται έναν διάσημο βιολιστή και πατέρα μιας μαθήτριάς της. Τρία χρόνια μετά, το Χόλιγουντ ανακάλυπτε την Μπέργκμαν στον ίδιο ρόλο στο πλευρό του Λέσλι Χάουαρντ.