X

Ταινία με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν από τον Όλιβερ Στόουν

Μία ταινία που θα βασίζεται στις αποκαλύψεις του πρώην αναλυτή της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, σχεδιάζει να γυρίσει ο Όλιβερ Στόουν.

Ant1news



Όπως αποκάλυψε η Guardian, το σενάριο της ταινίας θα βασίζεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου της εφημερίδας, Λουκ Χάρντινγκ, και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν εντός του 2014. Πρόκειται για το βιβλίο «Οι Φάκελοι Σνόουντεν: Η ιστορία του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο».

«Είμαι καταχαρούμενος. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Όλιβερ Στόουν σε αυτό το εμπνευσμένο σχέδιό του. Η ταινία θα είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή συμπαραγωγή», ανέφερε ο συγγραφέας του βιβλίου στο Twitter. Όπως είπε ο Χάρντινγκ, ο Στόουν θα γράψει το σενάριο και θα γυρίσει την ταινία με τον παραγωγό Μόριτς Μπόρμαν, με τον οποίο έχει στενή συνεργασία για πολλά χρόνια.

«Πρόκειται για μια από τις πιο θαυμάσιες ιστορίες της εποχής μας», δήλωσε από πλευράς του ο διάσημος 67χρονος σκηνοθέτης, βραβευμένος με τρία Όσκαρ για τις ταινίες «Πλατούν», «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» και «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου».

Ο Όλιβερ Στόουν, που έχει υποστηρίξει δημόσια τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, τον πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες και τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιδέλ Κάστρο, πρόσφατα ολοκλήρωσε μια σειρά από δέκα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «ΗΠΑ, η ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ», στα οποία αναφέρεται σε «σκοτεινά» επεισόδια της αμερικανικής ιστορίας από το 1945 μέχρι τις μέρες μας.

Παράλληλα, ταινία για τον Σνόουντεν ετοιμάζουν επίσης οι παραγωγοί της σειράς ταινιών του Τζέιμς Μποντ, ο Μάικλ Γουίλσον και η Μπάρμπαρα Μπρόκολι. Τον περασμένο μήνα τα στούντιο Sony ανακοίνωσαν ότι αγόρασαν τα δικαιώματα του βιβλίου του Γκλεν Γκρίνγουολντ, ενός ακόμη δημοσιογράφου που δημοσιοποίησε τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, οι οποίες προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή.