X

Η Μέριλ Στριπ θα υποδυθεί τη Μαρία Κάλλας

Η σπουδαία κυρία του κινηματογράφου Μέριλ Στριπ θα ενσαρκώσει τη μεγαλύτερη σοπράνο όλων των εποχών Μαρία Κάλλας. Ένας ρόλο με υψηλές νότες και απαιτήσεις.

Ant1news

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Μέριλ Στριπ, που έχει υποδυθεί στο παρελθόν τη σιδηρά κυρία της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, την εκκεντρική Αν Γουίντουρ και την τηλεοπτική μαγείρισσα Τζούλια Τσάιλντ, πρόκειται να ενσαρκώσει τη ανεπανάληπτη ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας σε μια κινηματογραφική μεταφορά του έργου «Master Class» του Τέρενς ΜακΝάλι, για το HBO.

Τη σκηνοθεσία της μεταφοράς του έργου για την εικονική ντίβα Μαρία Κάλλας, την εποχή που δίδασκε σπουδαστές στο Juilliard το 1971, έχει αναλάβει ο Μάικ Νίκολς.

Το βραβευμένο με Tony «Master Class» έκανε πρεμιέρα στο Broadway το 1995 και πραγματεύεται την περίοδο όπου η Κάλλας δίδασκε στους φοιτητές της μουσικής σχολής Juliard (1971) και προσπαθούσε να αποκαταστήσει τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική της ζωή, αφού ο  Αριστοτέλης Ωνάσης την είχε εγκαταλείψει για να παντρευτεί την Jackie Kennedy.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.